Камери за видеонабюдение, поставени на различни места във вход на блок във Варна, заснеха крадци в действие, пише GlasNews.bg. Видеозаписите от камерите бяха публикувани в социалната мрежа Facebook от Мария Тодорова.

"Възмутена съм - колко нагло тарашат и изнасят! Омерзена - собствеността е неприкосновена! Тъжна - това са нечии синове", написа жената към публикацията си.

На кадрите се вижда как крадците влизат в блока и използват асансьора, за да се придвижат по-бързо между етажите. Вижда се още как влизат в блока с празни ръце, а след това един от тях напуска жилищната кооперация с препълнена чанта. Въпросният мъж си е сложил и качулка на главата.

Кражбата е станала около 3 ч. на 30-ти октомври в квартал "Чайка". Мария Тодорова написа, че случаят е докладван във Второ РПУ.

"Откраднати са вещи от междуетажното пространство на жилищния блок. Към момента е установено, че са откраднати: синя пътна чанта с детски книги, възглавница за шиатсу масаж SilverCrest, Waveboard в калъф, декорации за дома, детска тротинетка, робот - моп - dust bot ts14075 и други", добавя Мария Тодорова.

Тя призова хората, които имат информация за лицата от видеото, да се свържат с нея. 

"На 29.10 от нашия вход е откраднат велосипедът на сина ми - може би пак към 3-4 часа, защото ние се прибрахме в 2 часа и то все още си беше на мястото. За съжаление във входа няма камери. Подадох жалба във Второ РПУ", написа в коментарите под публикацията Християна Кесаровска.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук