Съвсем неочаквано шефът на общинската комисия по бюджет и финанси в Пазарджик Тодор Тодоров се оказа наследник на 10 милиона долара от Того, съобщава в. "Телеграф".
В личната си поща той получил пикантно писмо от човек, представляващ се за адвокат от африканската република на име Джеймс Хол. В офертата си юристът разказва покъртителна история за това как със сетни сили е издирил ковчежника на Пазарджик, който е наследник на депозираната в африканската Интернационална банка сума от 10 милиона долара.
Хол подчертава, че тези 10 милиона всъщност били на друг българин с фамилия Тодоров, който според африканския юрист е роднина на пазарджишкия общинар. Заселилият се в родината на футболната звезда Емануел Адебайор нашенец живеел щастливо  със  съпругата си в град Лиси. Българинът трупал милион след милион до фаталния 7 юни 2005 г. последния ден на Тодорови от Того. В този летен ден газовата бутилка в дома на българите се взривила. След кончината им въпросните 10 милиона останали без собственици.
"Проблемът с наследяването на тези 10 милиона трябва да се уреди до 20 дни! Ако не се появите като наследник, банката ще гушне милионите", алармира човекът, представил се като адвокатът на република Того. Тодор Тодоров обаче се е залял от смях, след като прочел писмото.
Според "Труд"  запознати по този начин измамници искали хваналите се на въдицата да им предоставят банковите си сметки от които след това да им източат авоарите. /БЛИЦ