Независим разследващ орган е назначил трима детективи, които да разследват възможни пропуски, направени от полицията при издирването на жените, които се оказаха жертва на серийния убиец от Кипър. В свое изявление контролният орган обяви, че е назначил свой член и двама адвокати да проучат въпроса.
 
Както БЛИЦ съобщи, седемте жени, за които Никос Метаксас призна, че е убил, са изчезнали и обвени за издирване преди няколко години. Случаят доведе до оставката на министъра на правосъдието на Кипър и до уволнението на полицейски началник. Според информациите, имало е съществени пропуски в издирването на изчезналите чужденки, съобщава „Сайпръс Мейл“.
 
Полицията вече провежда свое вътрешно разследване.
 
Както БЛИЦ съобщи, Метаксас, който се свързвал с жени, предимно чужденки, в сайтове за запознанства, където се подвизавал под псевдонима „Орестис“, сам призна, че е умъртвил 7 жени. Две от тях са малки момичета – дъщери на две от изчезналите.
 
Продължава издирването в „кървавото езеро“ Мицеро, откъдето бяха извадени пет трупа, натъпкани в куфари. Разследващите смятат, че там ще бъдат намерени телата и на другите две жертви.