Прокуратурата ще прецизира повдигнатото обвинение на Виктор Спига за убийството на Алена Щерк. Той е обвинен за убийство, извършено по особено жесток начин.

Ще припомним, че прокуратурата е доказала, че интимния приятел от италиански произход не само е убил приятелката си но е превозил с линия и автомобил трупа на бившата си приятелка до района на Перник, където прикрива следите и изчиства колата, поливайки я с белина за да заличи следите от кръв.

Камерите на АПИ доказват движението на убиеца, както и записват прибирането на автомобила лично от него в гаража и в собственото жилище на вече убитата в София Щерк.

След това той напуска страната, като убийството е било предварително планирано тъй като независимо, че напуска България с лек автомобил, той създава алибито си като си закупува самолетен билет два дни преди убийството.  

Интерес представлява факта, че в момента той твърди, че не си спомня нищо от случаят, тъй като е бил малтретиран от приятелката си, с електрошоково оръжие и е бил в безсъзнание.