Още късно снощи започна да става все по-ясен пътят на бегълците Владимир Пелов и Радослав Колев в последните два месеца. След бягството от затвора двамата рецивидисти са успели да се придвижват без проблем до различни места.

Преди да отидат в апартамента обаче, по непотвърдена информация, двамата затворници се крият в старото крило на болницата в града.

Убежище за бегълците е било и село Огоя, община Своге. Няколко дни след бягството излезе информацията, че затворниците може да са именно там, но полицията тогава не ги откри.Първото скривалище на двамата бегълци, за което има информация, е постройка високо в планината край село Ябланица, отново в община Своге.

Там са ги видели двама младежи, които забелязали, че от барачката, собственост на баща им, излиза дим. Именно този дим е издал бегълците.

„Отваряме вратата и двамата бегълци срещу нас! И питат: „Момчета, какво правите тука?” Ние обясняваме: „Отиваме за див чесън” „А, добре, добре, не се бойте!”, казва пред bTV момчето, което първо е видяло избягалите затворници. „Ние им казахме, че не се притесняваме, при което затворихме вратата. Почервеняха и двамата, като отворихме... при което си мръднаха ръцете и ние помислихме да не е нещо пистолет, но нищо не стана”, разказва едно от момчетата.

Момчетата успяват да отидат при баща си и звънят в МВР.

Мъжът споделя, че в бараката след това имало обелки от салами и наденици.

Извиканите от тях полицаи обаче не успели да хванат бегълците, тъй като те бързо офейкали.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!