Издирваният от Областна дирекция на МВР – Бургас за участие в организирана група за лихварство и изнудване Тодор Атанасов, 40 -годишен от Бургас, се е предал сам тази сутрин. Той е задържан под стража за срок от 72 часа и приведен в следствения арест. МВР обаче издирва още двама души, участвали в престъпната група.
Към момента ОД на МВР – Бургас издирва  37- годишния Любен Джубрилов и 23- годишния Стоян Тенекеджиев, и двамата от Бургас, във връзка с образуваното досъдебно производство.
Припомняме, че в тази връзка на 20.02.т.г. в района на бургаската улица “Пиротска” бяха задържани  36 -годишния Георги Генчев и 31- годишния Илиян Стоянов. Братът на Илиян Стоянов – Александър, се предаде сам на 23.02.тази година, като към момента състав на Бургаския апелативен съд разглежда постоянната му мярка за неотклонение “задържане под стража”, постановена от състав на Бургаския окръжен съд.
Спрямо четиримата мъже - Тодор Атанасов, Георги Генчев и Илиян и Александър Стоянови са повдигнати обвинения по чл. 321 А и 213 А от Наказателния кодекс – за лихварство и изнудване.
Областна дирекция на МВР – Бургас призовава гражданите, разполагащи с някаква информация за местонахождението на последните участници от организираната група за лихварство и изнудване - Любен Джубрилов и Стоян Тенекеджиев, да се обадят незабавно на тел. 166 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността им ще бъде гарантирана. /БЛИЦ