Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 10 лица за участие в организирана престъпна група за рекет чрез насилствени действия (в т.ч. нанасяне на телесни повреди) и разпространение на наркотици, действала на територията на Монтана и региона.

Припомняме, че участниците в групата бяха задържани вчера при операция на служители на ГДБОП и ГДНП, със съдействието на служители от Дирекция „Жандармерия“, проводена под ръководството на Специализираната прокуратура.

Както БЛИЦ съобщи първи, сред задържаните бе и известният бандит Мартин Антов, обвиняем по "Килърите-2" и близък до Антон Петров - Хамстера.

В рамките на операцията са претърсени десетки адреси и автомобили, извършени са и множество лични обиски в Монтана и в София. На три от адресите са намерени и иззети различни по количество и вид наркотици, над 20 000 лева и голям брой други доказателства за престъпна дейност. В къщата на лидера са открити мачете и брадва, а в колата му – метална палка.


Разпитани са десетки свидетели, повечето от които пред съдия, извършени са и голям брой разпознавания. Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала в региона на Монтана от 2012 г. Занимавала се е с разнообразна престъпна дейност – най-вече рекет над земеделски производители, бизнесмени и граждани, както и разпространение на наркотици.

С прокурорски постановления десетимата участници за задържани за срок до 72 часа, предстои в утрешния ден Специализираната прокуратура да внесе в Специализирания наказателен съд искания за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!