Задържани са четирима мъже за трафик на нелегални мигранти. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Криминалистите от ОДМВР - Хасково, заедно с колегите си от РУ - Харманли и Димитровград, предприели оперативни действия по сигнал за превоз на нелегални мигранти в района на автомагистрала „Марица“, получен на 19-ти октомври т.г.

В ранните часове, на магистралата в посока Пловдив, те спрели лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от 23-годишен харманлиец, с когото пътували негов съгражданин на 22 г. и 21-годишен свиленградчанин, както и микробус „Фиат“, управляван от 22-годишен от с. Бисер, който следвал леката кола. В товарния отсек на микробуса криминалистите открили 19 чужди граждани между 13 и 26 г., самоопределили се като афганистанци (16 от тях) и пакистанци (трима).

Дванайсетте непълнолетни момчета са предадени на Дирекция „Социално подпомагане“ – Димитровград, а останалите са настанени в СДНВЧ - Любимец. Четиримата българи са били задържани до 24 часа в РУ- Димитровград, по случая е образувано е досъдебно производство по чл.281 от НК, а документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата.

В хода на работата срещу двамата водачи на автомобилите са започнати и бързи производства, тъй като се е установило, че водачът на микробуса е управлявал под въздействието на тетрахидроканабинол, а шофьорът на мерцедеса – без свидетелство за правоуправление в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние.