Най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” наложи Районен съд – Варна на 22-годишен, привлечен като обвиняем за нанасяне на тежка телесна повреда. Това съобщиха от Районен съд – Варна.

Деянието е извършено на 1 юни в кв. “Аспарухово”. 22-годишният е нанесъл удар с нож в спрямо друг мъж, като му е причинил кръвозагуба. Пострадалият е с опасност за живота.

На 1 юни т.г. срещу 22-годишния младеж е предявеното обвинение по чл. 128, ал.1 от Наказателния кодекс – за това, че при възникнал конфликт на открито в района на кв. Аспарухово, чрез нанасяне на удар с нож е причинил тежка телесна повреда на друг мъж, довела до постоянна кръвозагуба на пострадалия и опасност за живота му. Предвиденото в закона наказание за подобно посегателство е лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Деянието се отличава с изключително висока степен на обществена опасност, тъй като е насочено срещу личността и само своевременната намеса на медицински лица е предотвратила фатален риск за пострадалия.

От доказателствата по делото съдът прие, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, както и че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и възпрепятства наказателното производство. Той има предходна съдимост, не е намерен на регистрираните си адреси и е бил обявен за общодържавно издирване.

Районният съд взе спрямо 22-годишния обвиняем най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. 3-дневен е срокът за обжалване, като в случай на жалба делото бе насрочено пред горната съдебна инстанция за 7 юни т.год. от 13 ч.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук