Двама бандити си отвориха огромна беля след поразии в Пловдив. 23-годишният Тодор и Борислав, на 22 години, са в ареста и очакват старта на делото срещу тях. 

Тодор бил освободен от затвора през август 2022 г., след като изтърпял присъда за кражба. Няколко дни по-късно си намерил работа в магазин за продажба на месо.

На 10 септември решил да отнеме парите от дневния оборот. Забелязал, че другите две служителки се отдалечили от касовия апарат и грабнал намиращите се в него 1150 лева. В следващите дни той изхарчил парите за хазарт. 

На 16 септември се запознал с 61-годишен мъж, който си търсел квартира. Той обещал да му намери. На следващия ден двамата се срещнали. Тъй като Тодор видял предния ден, че има много пари в задния джоб, предварително се бил уговорил с приятеля си Борислав да оберат пострадалия.

 Двамата бандити нападнали 61-годишния мъж в запустял двор и му отнели 1900 лева.  Установено е, че на 19 септември арестуваните държали и малко количество марихуана в жилището, в което пребивавали.

Бандитите са с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук