Фирмата на моя клиент няма нищо общо с хакерската атака. Няма нито едно доказателство за подбудителство.

Това продължава да твърди адвокат Ина Лулчева, която защитава шефът на "Тад Груп" Иван Тодоров.


Припомняме, вчера Апелативният специализиран наказателен съд го върна в ареста по обвинение за подбудителство на хакерската атака срещу НАП. Решението на съда е окончателно.

Магистратите оцениха всички доказателства по делото в тяхната съвкупност и счетоха, че обвиняемият е обществено опасна личност и е извършител на престъплението, в което е обвинен.

Сензация в БЛИЦ! Босът на "Тад груп" търсил спасение от политици преди ареста!

"Аз не приемам това решение на съда. Обвиненият за хакерската атака е с гаранция 20 000 лева, а собственикът на фирмата е в ареста. Това е неприемливо", каза адвокат Лулчева по bTV. 

"Шефът на ГДБОП обяви, че в четвъртък ще стане ясно кой е поръчител и защитата да не си мечтае, че ще може да направи нещо. Мисля, че това изказване обяснява вчерашното решение на съда. Не мога да кажа, че е имало въздействие, но се създава едно такова впечатление", добави още тя.

"Вчера съдът се позова на една снимка, на която се твърди, че е Иван Тодоров и се говори за НАП. Това не е вярно. На снимката не е моят клиент. Не мога да кажа как се чувства в момента Иван Тодоров. Там не дават да говориш. Това е арест. Тепърва ще преценим какви действия ще предприемем", завърши тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!