Айтоските охранители Тихомир Петров-Близнака и Златко Кънев-Патката получиха сериозни присъди от Специализирания наказателен съд за рекет и терор, напомнящ мутренските времена. Петров, който работи като консултант-продажби за VTA Security, отнесе 6-годишна присъда. Той ще трябва да плати и 4000 лв. глоба, съобщава "Флагман".

На Патката са наложени две ефективни наказания  - 4 години за рекет и 3000 лв. глоба. Кънев ще влезе „на топло” за 6 години заради жесток побой над охранител от конкурентната „Аватари”. Любопитното е, че той е имал съучастник, който според съда е неустановен. Не и за жертвата обаче, според когото Патката го е нападнал заедно със старата си дружка Тишо Близнака.

Въпреки решението на Спецсъда, двамата продължават да се разхождат необезпокоявани в Айтос и да всяват страх сред местните жители. Петров и Кънев са освободени под гаранция. Те могат да обжалват пред Апелативния специализиран наказателен съд в 15-дневен срок.


Тихомир Петров помпа мускули във фитнеса

„Животът ми се промени изцяло! Част от мен липсва! Да, ще има присъда, ще ги вкарат в затвора, но нещата не могат да се върнат. За мен е много по-важно да има превантивна мярка, за да не се стига до други такива случаи. Те продължават да се разхождат в Айтос. Вчера ги видях и двамата на различни места из града. Продължават да притесняват хората и да ровят за обекти, учуден съм защо изобщо са на свобода. Постоянно заплашват хора, но няма как да се докаже. Хората ги е страх! Никой не може да събере смелост, да отиде в полицията и да каже: „Днес имах среща с тях”. За мен те са опасни! Хора като тях изобщо не трябва да са на свобода!”, казал пред изданието охранителят от „Аватари”, който е сериозно пострадал след „срещата” с айтоските биячи.

Само няколко часа след зверския побой пламват два служебни джипа на фирмата. Извършителите на огнената атака обаче и до днес остават неизвестни.

Пострадалият е категоричен, че ще търси правата си докрай и ще заведе граждански иск след решението на въззивната инстанция.

Очаква същото да направи и Валентина Василева, управител на едно от най-оборотните заведения в Айтос - „Арт клуб”.


Така изглеждат опожарените джипове на "Аватари"

Припомняме, че  в края на март 2014 г. Тихомир Петров и Златко Кънев започнаха истинска война за обекти със стартиращата „Аватари”. Двамата бабаити изнудвали и заплашвали Валентина още от края на 2013 г., че няма да допускат клиенти в заведението и всяка седмица ще чупят инвентара в него, докато не го затворят. Условието е да сключи договор за охрана с VTA  срещу 240 лв. на седмица. Бизнесдамата обаче показва характер и подава сигнал в полицията. Следва спецакция, при която охранителите са арестувани. От тях са иззети ножове и газов пистолет.

Тихомир Петров и Златко Кънев са с богати криминални досиета. Петров преди години бе сочен за близък до Бандата на Рижите. По време на вендетата той се води на работа във VTA, докато Патката е освободен от фирмата преди година и половина.