С искане за по-лека мярка вчера в Окръжен съд се явиха Кирчо Бележанов от село Микрево, общ. Струмяни и Костадин Петров от разложкото село Баня, пише struma.com.

Бележанов е в ареста от края на септември след като се изгаври със собствената си племенница. Поверено на грижите му, 7-годишното момиченце останало да пренощува при вуйчо си, а той цяла нощ извършвал блудствени действия с нея.

На сутринта детето разказало на майка си, а тя веднага подала сигнал в полицията. Извратеният Кирчо бе задържан, а по-късно Районен съд Сандански определи мярка "задържане под стража".

Вчера благоевградският окръжен съд измени мярката му с "домашен арест" до започване на съдебния процес. 

Другият насилник - Костадин Петров, обвинен в грабеж и изнасилване, също поиска по-лека мярка. Съдът не уважи искането му и го остави зад решетките, тъй като престъпленията, заради които е задържан са тежки. Петров е в ареста, след като преди дни нападна и брутално изнасили своя позната от разложкото село Баня в дома ѝ.

Жертвата била с множество телесни увреждания и с ужас си спомня за вечерта, в която Костадин я нападнал, а след като я насили, я заплашил да не казва на никой, защото ще я довърши.

Съдийският състав счете, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши ново престъпление и го остави в ареста.
 


Костадин Петров от с. Баня