Седемте задържани с Европейски заповеди за арест от Испания дадоха пред Окръжен съд - Пазарджик съгласие да бъдат екстрадирани в Испания. Кметът на пазарджишкото село Семчиново Пламен Темелков и останалите шестима мъже - Кирил Киримов от Ковачево, Темелко Атанасов, Пламен Атанасов и Емил Колев от Семчиново, Иван Димитров от Симеоновец и Васил Михайлов от Пловдив, бяха задържани по обвинения за участие в организирана престъпна група, трафик на хора с цел сексуална експлоатация и склоняване към проституция.

Престъпната дейност, за която са арестувани, е извършвана от края на 2014 година до момента. От испанска страна се очакват документите, гарантиращи, че след приключване на съдебно-следствените процедури подсъдимите ще бъдат върнати в България, а при евентуално осъждане в Испания всеки от тях ще има право да избере дали да изтърпи присъдата си в испански или в български затвор.

По тази причина съдът отложи седемте дела за 13 юли. Задържаните са част от операцията с название "Европа", реализирана от служители на отдел "Трансгранична организирана престъпност" в ГДБОП, Специализираната прокуратура и Централната бригада за трафик на хора при Генералната дирекция на полицията в Испания, за която съобщава МВР.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!