29-годишен жител на старозагорското село Загоре застана пред Темида заради видеоклип, разпространен в социалните мрежи, на които се вижда как надува с уста все още жив таралеж, след което реже крайниците му с нож и обявява, че възнамерява да го одере, изпече и изяде докато е все още топъл.

Скандалният запис, направен от непознатия досега на екозащитниците, е бил пуснат в социалните мрежи от Наско Иванов. На 19 юни м.г., а според запознати само за седмица е набрал над 25 000 гледания.

Делото е  било образувано от районната прокуратура в Стара Загора след сигнали на възмутени от клипа природолюбители, които напомнили че таралежът е сред защитените от закона представители на дивата природа.

В открито заседание от 1 март състав на районния съд е одобрил споразумение между Наско и наблюдаващия досъдебното производство прокурор, по силата на което младият мъж ще премине през едногодишен период на пробация, като задължително веднъж седмично ще се среща с пробационен служител.

Той ще трябва да заплати и 86 лв за направените разходи по досъдебното производство. Според запознати видеоклипът все още можел да бъде видян в Мрежата въпреки опитите да бъде изтрит, пише "Монитор".

В селото разбраха от журналисти за присъдата. От там припомнят, че мъжът излязъл от затвора преди две години, където изтърпял присъда за погром в игрална зала, където профукал солидна сума на ротативките.