Пловдивският бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла, който лежи в затвора в града под тепетата с 13-годишна присъда, пак се прочу. Източници на БЛИЦ разкриха, че преди седмица той и друг затворник се скарали жестоко в стационара на зандана. Червенков чакал за преглед, а другият мъж за лекарства, тъй като е туберколозно болен. Няма яснота защо двамата са се сдърпали, но нашите източници твърдят, че Райфъла, който е огромен мъж и някога е тренирал бокс, е ударил опонента си. Набитият в момента е в болница, според едни заради бой от страна на бизнесмена, според други, заради заболяването си. 

Вчера сутринта охраната е претърсвала килията на именития затворник. Намерили са телефона на Червенкови са проверявали контактите му. Припомняме, че дори и зад решетките Райфъла си сърфира из нета и си качва снимки на файсбук страницата. 

В момента той е изолиран от останалите съкилийници, решава се какво наказание да му бъде наложено. Ако набитият се оплаче официално, Атанас Червенков може да се сдобие с още едно обвинение.

Райфъла е чест „герой” в новините на агенция БЛИЦ. Той бе осъден на 13 години затвор заради това, че е поръчал убийството на директора на частна клиника „Хипоталамус” в Пловдив Аргир Гяуров. Причината била конкуренция, тъй като Райфъла имал Частна неотложна помощ, а новата клиника грабнала част от лекарите и пациентите му. Другото обвинение е за палеж на няколко коли, сред които и тези на бившия депутат Антоний Йорданов и жена му. 

Преди дни Апелативния съд върна на Окръжен съд делото за ново разглеждане заради допуснати процесуални пропуски.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!