Пандемията от коронавирус е причината убиецът на синът ми Георги все още да не е получил наказание за това, че се е движил със скорост от 181 км/час на второкласен път при разрешени 90 и е предизвикал челен сблъсък, каза пред Нова телевизия Славка Костанинова. Тя обясни, че според адвокатите й съдебните заседания в Бургас се отлагат. 

Вчера майката на загиналия Георги Костадинов се включи в протеста в Бургас срещу опасните шофьори. 

Две години след жестоката катастрофа, при която 28-годишният тогава Георги Костадинов е премазан тогава от друг шофьор, виновникът за трагедията все още не е получил наказание, каза водещата на „Здравей, България“ Лора Инджова. 

На първа инстанция мъжът има присъда от 4 години затвор, но е на свобода, защото наказанието се обжалва и се очаква Апелативният съд в Бургас да насрочи дата на заседанието си, добави колегата й Виктор Николаев. 

„Вече две години минаха, а убиецът е на свобода. Осъдиха го на първа инстанция четири години, за което не сме доволни. Никога няма да сме, тъй като не можем да върнем сина си, но не може един човешки живот да се заменя с четири години“, сподели Славка.

Мъката е неописуема: Бургас изпраща младия Георги, загинал край Айтос

„Не знам към кого да се обърна и да попитам дали някъде в България е разрешено да се движиш с такава скорост. Те са били на второкласен път, където ограничението е 90 км/час, а неговият убиец се е движил със 181 км. От неправилната маневра, която е направил, се е забил челно и на място го е убил“, добави майката на загиналия Георги. 

„Присъдата на Окръжния съд излезе на 7 октомври. Обжалвахме я. Чакаме насрочването на втора инстанция“, поясни тя. 

„Мартин Хубенов все още шофира. Като го осъдиха на първа инстанция, след като излязохме от заседателната зала, го видяхме зад съда как се качва в колата си и потегля демонстративно“, разказва Славка Костадинова. 

„За такава висока скорост нека наказанието да е по-сурово, за да е назидание за другите шофьори и да няма такива майки, като мен! Много е тежко и трудно да загубиш детето си по този начин“, споделя тя.

„Няма как максималната присъда за едно убийство да е шест години. При положение, че за един домашен любимец съдят по пет години, за човешки живот защо е толкова малко“, пита жената.