„Телефонът ми струва 2 хил.лева, а операторът ме блъскаше и буташе”. Това каза пред Районния съд в Асеновград бургазлията Петър Низамов, който е задържан заради нападението над оператора от бТВ Петър Джевелеков. Днес се гледа мярката му за неотклонение. Прокуратурата го иска зад решетките за постоянно.

Според държавното обвинение Перата го е хванал с едната си ръка за врата и нанесъл удар с другата, след което го заплюл и заплашвал.

Низамов обаче има друга версия: „Крадеца вика: Дръжте крадеца” Аз съм тук заради делата, които водя срещу медиите. Те са заинтересованите лица да съм задържан”, казва Низамов, цитиран от Трафикнюз.

Според колегите близки на Низамов есе нахвърлили на журналистите и им казали: „Изчезвайте!”. Наложило се полицията да се намесва, за да влязат и медиите в съдебната зала.

На днешното заседание адвокатът на Перата пледира той да бъде освободен, защото"издържал майката си и сестра си". Това е интересна развръзка, защото когато трябва да се афишира като бизнесмен - Низамов го прави, а когато не му е угодно се пише "беден" и твърди че живее с 508 лева на месец. Дали и колко данъци плаща - е въпрос към компетентните органи.

"Трябва да ме пуснете, защото аз издържам цялото си семейство, имам бизнес, клиентите ме чакат", заяви Низамов пред съда. "Имам пратка, която трябва да взема и трябва да препратя на клиентите. Ако не го направя ще си помислят, че съм някакъв крадец", обясни още Перата.

В 15:20 часа стана ясно, че Низамов остава зад решетките.