Съдът отложи делото по мярката за неотклонение на бизнесмена Миню Стайков. Причина се оказаха странни обстоятелства, свързани с прегледите му, предава "Флагман".

Стайков трябвало да бъде изследван в Националната онкологична болница. Той обаче бил изпратен по неясни причини в МБАЛ „Надежда“.

Освен това началникът на затвора не уведомил Специализирания наказателен съд за невъзможността Миню Стайков да се яви на делото.

Председателят на съдебния състав научи това чак на заседанието от адв. Анна Попова, което бе втора причина за отлагане.

Нова дата за разглеждане на мярката не бе обявена сега. Това щяло да се случи след предоставяне на съответните документи.

Адв. Попова впоследствие отхвърли твърдението на съда, че изследванията на Миню Стайков са извършени в неправилната болница.

Пред репортери тя каза: „Не, не са направени в „Надежда“, доколкото ми е известно, моят подзащитен беше конвоиран в Онкологията в гр. София на ул. Пловдивско шосе №6 за извършване на изследвания с ядрено-магнитен резонанс“.

На въпрос откъде се получава разминаването, защитничката се усмихна: „Ами не мога да ви кажа, не знам! Нямам обяснение.“

Във връзка с установеното в залата, че съдът е разбрал от адвоката, че Миню Стайков е хоспитализиран и не може да се яви на делото, Анна Попова каза: „Аа, това, че съдът е разбрал от мен, не е проблем на защитата. Тук е проблемът в самата организация и комуникация между съд, Централен затвор и администрация.“