Пловдивският районен съд взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.К., В.К. и И.А., които са обвинени в извършване на хулигански действия в гр. Куклен на 28.04.2019 г. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебна палата – Пловдив.

Районният съд прецени, че от показанията на свидетелите, от направените огледи и от изготвените съдебно-медицинска и авто-оценъчна експертиза може да се направи обосновано предположение, че тримата обвиняеми са съпричастни към повдигнатите им обвинения за умишлени престъпления, наказуеми с лишаване от свобода.
 

Циганите от Куклен топят полицаите: Караха ни да лижем вода от пода, биха ни вързани! 

Според съда е налице опасност при по-лека мярка за неотклонение тримата да извършат престъпление, включително и срещу правосъдието, за това им наложи мярка „задържане под стража“. Определението не е окончателно. То подлежи на обжалване пред Окръжен съд, като в случай на жалба, делото ще се разгледа на 9 май от 15.30 ч.
 

Спрямо Р. К., /на 22 г./, са повдигнати три обвинения, а именно за хулиганство, за причиняване на лека телесна повреда на полицейски служител при изпълнение на служебните задължения и за унищожаване на чужди движими вещи – предно обзорно стъкло на патрулен автомобил на ОД на МВР-Пловдив, извършени на 28 април 2019 г., в гр. Куклен, обл. Пловдив.
 

Спрямо В. К., на 25 г., са повдигнати две обвинения, а именно за хулиганство и за унищожаване на чужди движими вещи – предно обзорно стъкло на патрулен автомобил на ОД на МВР-Пловдив, извършени на 28 април 2019 г., в гр. Куклен. И. А., на 21 г., е обвинен в това, че на 28 април 2019 г., причинил лека телесна повреда на втори полицейски служител при изпълнение на служебните задължения.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!