Не e искан откуп за бизнесмена Киро Киров, това съобщи в интервю за Дарик дъщерята на Киров Силвия Басева. Киров е в неизвестност от 27 март, обявен е за национално издирване. Работи се по различни версии за изчезването на бизнесмена, като основната е отвличане.
Нямам какво да ви съобщя, засега няма нищо ново, до този момент никой не е звънял, каза Силвия Басева:
На въпрос полицията работи по версията, че баща ви е дължал пари и е имал задължения, Басева казва: "Не, аз нямам такава информация и на мен такова нещо не ми е казано, така че това не мога да го потвърдя".

Президентът на фирма „Киров – Бош” 70-годишният Кирo Киров е в неизвестност от петък вечерта. През целия ден в събота антимафиоти са оглеждали къщата на бизнесмена в „Банкя”, откъдето се предполага, че е възможно да е бил отвлечен. От полицията съобщават, че вратата на гаража на къщата е била отворена, а джипът му е бил пред вратата с отворени врати и счупени фарове.
Полицейски източници завяват пред Дарик, че има ясни следи, че случаят води към отвличане, макар да няма никакви доказателства за това. До момента не е постъпвало искане за откуп за бизнесмена. От полицията съобщиха, че Киров не е получавал заплахи за живота си. Това потвърди и изпълнителният директор на фирма "Киров" Коста Басев. Той не пожела да коментира изчезването на президента на компанията, но каза, че са били заедно на работа в петък.
Случаят с разследването е възложен на отдел „Отвличания и противодействие на терора“ към Дирекцията за борба с тежката и организирана престъпност. /БЛИЦ