Десетки луксозни часовници и бижута на обща стойност около 2 милиона евро са открили полицаите от „Гуардия сивил“ в имението на Георги Семерджиев – Жоро Шопа в Кабрера де Мар край Барселона. Както първо медията ни съобщи, в четвъртък следобед той бе арестуван в палата си от испанската полиция по искане на властите в България.


В имението на Жоро Шопа край Барселона ченгетата се натъкнали на впечатляваща колекция от часовници и бижута

Семерджиев е въдворен в арест в Мадрид в очакване на екстрадицията си и вероятно ще изкара лятото в испанска килия, докато съдебните власти уредят отзоваването му в България, твърди lupa.bg.У нас Жоро Шопа ще бъде съден за укривателство известно семейство хотелиери, които от месеци са в следствения арест.

Срещу Семерджиев ще бъде повдигнато и друго обвинение – за пране на пари от престъпна дейност, но засега детайлите от това разследване се пазят в тайна от Специализираната прокуратура. Според неофициална информация, става въпрос за огромна сума пари с неустановен произход – над 12 милиона лева!

Източник от високите етажи на МВР пък разкри прелюбопитен детайл около задържането на Семерджиев в къщата му в Кабрера де Мар. Дошлите да арестуват Жоро Шопа испански полицаи са се натъкнали на впечатляваща колекция от луксозни швейцарски часовници и дизайнерски бижута – мъжки и дамски, заключени в сейф. Полицаите описвали около 2 часа скъпоценностите на Семерджиев, които имали автентични документи за произход.

„Часовниците са на обща сума около 2 милиона евро – става въпрос за уникални модели на „Вашерон Константин“, „Картие“, „Аудемар Пиге“, „Юлис Нарда“, „Зенит“, „Хублот“ и други реномирани марки. Интересно е откъде Семерджиев ще докаже произхода на средствата, с които е закупил часовниците“, разказва източникът.

Георги Семерджиев пред имението си в Кабрера де Мар заедно с друг "сенчест" баровец с прякор Брото

В България Георги Семерджиев – Шопа отдавна стана пословичен със страстта си към свръхлуксозните часовници. Той даже стопанисва бутици за тиктакащи скъпоценности в София, а и в Букурещ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!