Британски съд осъди сомалиец, който държал остро парче дърво до гърлото на тийнейджърка докато я изнасилвал и й казвал, че нямало как да е девствена, защото е бяла. 33-годишният Ахмед Абдуле казал на жертвата си след нападението „моята страна ще те обича“, съобщава „Дейли Мейл“.
Сомалиецът е осъден на 11 години затвор. Жертвата, която познавала Абдуле преди нападението, плачела и му се молела да я пусне по време на ужасната случка, стана ясно в съда в град Хъл.
 

Насилникът, обаче, я завел в дома си и я заключил, докато тя го умолявала да я освободи. Въпреки писъците й той опрял остро парче дърво в корема й и я принудил да се качи по стълбите. След това започнал да я насилва докато държал дървото до гърлото й.
 
„Тя ви е казала, че е девствена, в опит да ви накара да спрете. Вие сте й казали: „Не може да си девствена, ти си бяла“, обърна се към Абдуле съдия Марк Бъри.
 
Освен това той накарал момичето да не го гледа, докато я изнасилвал, и издърпал блузата й над главата. След като свършил мръсната си работа, той казал на тийнейджърката, че му харесало и че „тя не била единственото момиче, което ще бъде наказано“.
 
Накрая Абдуле закарал жертвата си далеч от дома си, дал й друга блуза да носи, наредил й „да й се радва“ и заплашил, че ще я убие, ако каже на някого за престъплението.
 
Изнасилвачът отрекъл всички обвинения в съда. Въпреки това е осъден на 11 години затвор. В показанията си жертвата заявила, че вече не се чувства сигурна в собствения си дом. „Преди изчезвах за дълго и оставах до късно навън и мама ми се караше, казвайки ми, че може да ми се случат лоши неща. Никога не я слушах. Тя беше права“, разкайвала се девойката.

Превод и редакция: БЛИЦ