Нов случай с отвличане на деца изправи на нокти Северна Македония. Това се случва ден след като край Скопие беше намерен трупът на 14-годишната ученичка Ваня Гьорчевска, която беше отвлечена на път за училище.

Направен е опит за отвличане на две деца от село Карбинци, намиращо се близо до Щип. Децата са от македонски и турски произход. За похищението потвърди и директорката на училището, съобщава македонската ТВ Стар.

Автомобил със скопска регистрация е спрял в двора на училището и мъжът в него се опитал да отвлече децата. След като не успял, той избягал.

По информация на A1 ON, мъж от автомобила се приближил към ученичка и я повикал да отиде с него на кафе. Тя се уплашила и избягала в училището. Съобщила на директорката, която пък повикала полиция.

По думите на директорката става дума за опит за отвличане на две деца. В село Карбинци живее голяма турска общност.

Случаят повдига отново темата за безопасността на децата, след жестокото убийство на 14-годишната Ваня. Цяла Северна Македония е потресена от случилото се, в училището ѝ имаше бдение, организира се протест, а властите обещават, че ще открият и накажат виновните.

Както БЛИЦ съобщи, за организатор на отвличането и физически извършител на убийството се сочи политикът и бизнесмен Люпчо Палевски-Палчо. Според първоначалната информация от македонското МВР, той е избягал в България. В медиите се появиха сведения, че той може да се укрива и в Турция.

Редакция: БЛИЦ 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук