Ръст на кражбите на автомобили с включен двигател и широко разпространение на нова схема – кражби на коли след лека катастрофа, това отчитат от полицията.

Преди четири дни шофьорът Цветан Иванов претърпява именно такава катастрофа – ударили леко колата му отзад. Спира, но не гаси автомобила си. И докато чака КАТ, го заговарят двама мъже. В същото време, докато Иванов не гледа към него, автомобилът му е откраднат.Цялата случка обаче е уловена от охранителни камери. Колата на Иванов в крайна сметка бързо е открита – което е решаващ фактор в откриването на откраднати коли цели. Обикновено крадците успяват да „разфасоват” дадена кола само за два часа.

Кражби, коли

В зимните дни има и рязък скок на кражбите на коли с включен двигател – докато собствениците чистят автомобилите си… може да останат само с четката за сняг в ръка.

Всеки ден в страната изчезват по шест автомобила, половина от които – в София. Бандитите действат най-често в работни дни между 2 и 6 часа сутринта.

Най-предпочитани са колите от среден клас, 10 – 12 годишни. От полицията съветват да паркирате на осветено място и да поставите аларма на колата си. Изобщо всичко, което би забавило крадците, вероятно би ги отказало точно от вашия автомобил, посочват още от полицията.

Вижте още във видеото:Източник: bTV