При стрелба на оживен битпазар в Хюстън, щата Тексас, са загинали двама души, а други трима са настанени в болница в тежко състояние, съобщи шерифът на окръг Харис Ед Гонзалес на страницата си в Twitter, информират световните издания.  

"В момента знаем за двама загинали на мястото на инцидента, а поне още трима са откарани в градски болници", пише шерифът.

Според служители на полицията стрелбата е станала след спор между две групи хора. По време на стрелбата хиляди хора са пазарували на открития пазар.

На мястото на инцидента са намерени два пистолета и множество гилзи. При инцидента са пострадали само участниците в конфликта, подчертават от полицията.

Припомняме, че в рамките на 24 часа това е третата стрелба със загинали и ранени в САЩ. Първо 18-годишният Пейтън Гендрън застреля 10 души и рани други трима в супермаркет в американския град Бъфало.

А само часове след това един човек загина, а няколко души бяха ранени и се намират в критично състояние при стрелба в църква в американския щат Калифорния

Превод и редакция: БЛИЦ