Шизофреникът Марчо е пронизал 23 пъти любимата си с нож при свадата им зад училище "Стефан Караджа" във Варна. Той е пробождал 31-годишната жена в областта на корема и гърдите, пише "Телеграф".
Както БЛИЦ вече писа, инцидентът е станал в петък около 16:30 часа. Окръжната прокуратура във Варна задържа за срок до 72 часа 38-годишния Марчо Ж., който направил опит да убие жената, с която живеел на семейни начала, като деянието му е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Образувано е досъдебно производство по член 116, ал. 1, т. 6, във връзка с член 115, във връзка с член 18, ал. 2 от Наказателния кодекс. На 16 септември 2016 год. около 16,30 часа е получен сигнал за жена, която била намушкана с множество удари с нож в областта на корема и гърдите. Инцидентът станал в близост до училище „Стефан Караджа“, където учело детето на извършителя и пострадалата 31-годишна жена. 

Тя отишла да прибере детето си от училище. Там била причакана от мъжа, с когото живеели на семейни начало и имали спорове относно упражняването на родителските права върху детето, родено от съжителството им.

Причината да се разделят била биполярното разстройство на мъжа, което довело до усложнения на семейните отношения. При нападението жертвата получила 23 прободни рани с нож в областта на корема и гърдите.

Пристигналият на място полицейски екип задържал 38-годишния Марчо Ж., който бил открит в автомобила си. Жената е отведена в болницата, където е оперирана и настанена за лечение. В момента няма опасност за живота й. 

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо извършителя на опита за убийство.