Във Варна са арестувани около 10 лица, на които предстои да бъдат повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, трафик на хора, склоняване към проституция, пране на пари и изнудване, съобщиха от МВР. Рзследва се организирана престъпна група, в която е задържаният вчера следобед общински съветник Веселин Данов, син на покойния бивш министър на вътрешните работи известен адвокат Христо Данов.
В различни подразделения на МВРса били доведени много проституиращи жени, които след разпит са освободени, информират още от вътрешното ведомство. Претърсени са различни обекти и моторни превозни средства, откъдето са иззети доказателства за престъпната дейност.
Голяма част от задържаните са познати на органите на реда, а някои от тях са осъждани и са в изпитателен срок по наложените им присъди. Разследващите полицаи от ОД на МВР Варна работят и в почивните дни заедно с представители на ВКП, Окръжната прокуратура и Варненския окръжен съд. 
Заедно с Веселин Данов е бил задържан и синът му – Христо Данов, стана известно от публикации, посветени на зрелищния арест.
Коментарите в морската столица варират от "да, наистина общински съветник държи проституцията на Варна, но това не е Веселин Данов", през "бопаджиите му скроиха постановка", до "заслужава си го", сочи в разследване afera.bg.
“Показната акция с арестуването на Веселин Данов бе направена по стар изпипан ченгеджийски вариан – в късния петъчен следобед – тогава, когато не могат да реагират нито адвокати, а 24 часовата полицейска мярка обикновено се удължава на 72 часа поради почивните дни, за да се стигне до понеделника, когато ще се намери съдия, който да гледа мярката за неотклонение”, е посочено в сайта, където информират още, че в 20,20 часа, четири часа след започване на акцията в ареста на Второ полицейско е отведен Веселин Данов, в ареста на Трето – синът му Христо Данов, в Първо – служителят от охраната на хотел “Ной” Петко и колега на Данов, който е бил заварен в двора на офиса. Към 22 часа другите били освободени, в ареста останали само Весеелин Данов и синът му.
Според afera.bg в офиса не е била открита никаква уличаваща информация, както и документация, която да говори за организирата престъпна дейност, склоняване към проституция и трафик на хора. Споменава се за 950 лева, намерени на външния перваз на офиса, които според медията най-вероятно са подхвърлени от млад мъж, влязъл набързо там. Той също е бил арестуван след излизането от двора на офиса. Публикацията го свързва с обявения за общонационално издирване наркобос Веско Жеков.
“Както писа неведнъж afera.bg, Веско Жеков бе обявен за общонационално издирване след задържането на дясната му ръка Красьо Дългия. Жеков бе спряган заедно със съдружника си, също общински съветник от квотата на ДПС за един от босовете на проституцията във Варна. Месеци наред полицаите не могат да намерят обявения за издирване Жеков, въпреки че той се появява необезпокоявано в града. Един път оперира с пари от офис на ОББ – Варна, втори път посети майка си, а трети път организира наказателна акция, срещу съдружници на дискотека на Златни пясъци, свързана с проституцията, като хората му използваха фалшиви полицейски значки.
В морската столица е обществена тайна, че т.нар. “Фирмата” на ВескоЖеков вирее години наред под полицейски чадър”, се твърди още в разследването на afera.bg.
Днес близки до семейството на Веселин Данов са разказали пред Дарик, че адвокатите на са били допуснати при него чак в 13.00ч. днес, 19 часа след акцията в офиса му. Тази вечер изтича срокът на задържането на Данов. Това е и срокът, в който на Данов трябва да му бъде предявено обвинение. Ако това не се случи, Данов ще остане в ареста, най-вероятно до понеделник, когато ще му бъде гледана мярката за неотклонение. /БЛИЦ