Бизнес дамата Ружа Игнатова, която успя да натрупа близо €4 милиарда с пирамидата си „OneCoin“, за което е издирвана в САЩ, е замесена у нас в десетки фирми.

Справка в Търговския регистър показва, че тя е участвала в управлението на 26 фирми и е била собственичка на други 5. Постепенно до 2017 г. тя е продала своите фирми и се е оттеглила от всички останали.

Още на следващата година Игнатова, която има и германски паспорт, придобива чрез дубайски компании две знакови сгради в центъра на София. Едната е ресторант „Крим“ за 4,2 милиона евро, другата е къщата на някогашния кмет Димитър Моллов срещу Народното събрание за близо 5 млн. евро, пише Dnes.bg.

Офисът на „OneCoin“ в България на пл. „Славейков“ също е нейна собственост. Стойността на трите имота в центъра на София е малко над 16 милиона лева.

През миналата седмица прокуратурата в САЩ съобщи, че издирва Ружа Игнатова по обвинение за откраднати „милиарди долари“ чрез фалшивата ĸриптовалута „OneCoin“.

Тя и брат й са подвеждали инвеститорите, обещавайки им големи печалби при нисък риск в схема, в която всички пари оставали за тях.

С пищните партита за рождени дни и луксозни семинари, двамата продавали мечти за бърза печалба, но не и криптовалутa. А обявената за бизнес дама на годината през 2014 г. Ружа Игнатова продължава да е в нелегалност.