Почетният председател на конкурса „Бизнесдама на годината” Мариана Печеян потвърди, че търсената в САЩ за финансови измами за милиарди Ружа е носителка на титлата през 2014 година. Тя разказа пред БТВ, че тогава тя е била наистина добър финансист и е участвала в няколко финансови институции.

„Ружа прави впечатление на интелигентна жена, не може да се каже, че е главата на схемата, но със сигурност, за да излъжеш милиони хора и да им вземеш парите, това си е изкуство”, коментира Мариана. Тя обясни, че е била на презентация на криптовалутата OneCoin, но още тогава е разбрала, че няма да влага пари в нещо, което не разбира.

Тя сподели, че приятели са се съветвали с нея по темата. Тя им отговорила, че това е нещо фалшиво според нея, но не е задълбавала. Според нея хората продължават да се залъгват, защото искат лесни и бързи пари.

"Мисля, че става дума за хора среден клас, които имат спестявания, коментира Почетният председател на конкурса „Бизнесдама на годината”.

Печеян каза и че е говорила лично с измамницата, но само по работа по време на конкурса. Според нея е страшно, че има толкова хора, които се подлъгват още на финансови пирамиди и с усмивка каза, че ако има 4 милиарда ще ги вложи в машини.

Припомняме, че двама българи бяха обвинени в измама за милиарди в САЩ. Те ръководели пирамидална схема за продажба на измамническата криптовалута OneCoin.