Синът на Йоско Костинбродски – Иван, е бил закопчан по делото на бандата за мокри поръчки на Стефан Гевгелийския. Това съобщиха от Специализирания наказателен съд, цитирани от „Телеграф“.

Изданието припомня, че антимафиоти разбиха бандата за убийства и побои на Гевгелийския миналата седмица. Според разследващите групата стои зад убийството на началника на смяна от Централния софийски затвор Янко Янев, който бе нападнат и пребит до смърт в края на миналата година, както и зад побоя на началника на клиниката по ортопедия и травматология в болница „Св, Анна“ проф Стефан Станчев. Той бе пребит с бухалки миналата година, в резултат на което задуби зрението на едното си око. Според прокуратурата лично Гевгелийски, който излежава присъда за наркоразпространение, спуснал поръчките от пандиза.

Гевгелийски нашумя покрай ареста на Стефан Бонев- Сако през 2012 г. Тогава стана известно, че Сако и групата му са ползвали Стефан Гевгелийски като силов „лейтенант“, който преследва и тормози конкурентни дилъри.

Според ръководителя на спецпрокуратурата Иван Гешев мотивът за нападенията бил личен. Гевгелийския пратил биячи на проф. Станчев, защото близък на затворника не бил доволен от лечението. Началникът на смяна в софийския затвор, където допреди няколко месеца тарторът на групата излежавал наказанието си пък попаднал на мушката му защото „Не се поддавал на корупционни практики“. Жертва на страховитата банда станал и наркодилър, който бил нарязан с мачете, защото не искал да продава дрога, разпространявана от групата в района на „Люлин“. Иначе биячите на Гевгелийски се подвизавали в „Дружба“. Както БЛИЦ писа част от тях гравитирали около агитката на ЦСКА, обявиха разследващи. Всички те са с богати кримидосиета.

Още във вторник магистратите постановиха арест за наследника на сочения от прокуратурата за тартор на групата за мокри поръчки Килърите 4 Костинбродския – Иван. Три дни по-рано, точно на Гергьовден, пък спецмагистратите задържали под стража и членовете на бандата на Стефан Гевгелийски. С постоянен арест са 35-годишният Георги Гълъбов – Скинаря, 30-годишните Христо Ангелов и Георги Георгиев, 27-годишният Борис Кирилов и 22-годишният Владимир Миланов. Под домашен арест била пусната само жената на Гевгелийски – Зорница.

Съдиите я пуснали. Тъй като нямало кой да се грижи за малкото им дете. Именно по жена си Гевгелийски пускал поръчките. Други трима от бандата все още се издирват. Те ще бъдат обявени за международно издирване с червена бюлетина от Интерпол, разкриха разследващи.

Бандата била разбита, преди да посегнат на още трима надзиратели от затвора. В домовете на 12-членната банда били открити мечове, мачете, метални боксове и т.н.