Вчера беше блокиран международен транспортен коридор - автомагистрала "Марица". Хронологията на мероприятието е следната: Около 40 лица успяха да затворят автомагистрала "Марица". 

Това стана ясно на извънреден брифинг. Ето какво още каза Старши комисар Ангел Цанков Ганчев, шеф на полицията в Хасково:

"В охраната на мероприятието бяха насочени около 70 полицейски служители, които регулираха движението. По време на мероприятието беше застрашена сигурността на движението и на гражданите. Граждани са недоволни, че са ограничени правата им на придвижване", каза той. 

"Имало е напрежение между протестиращи и пътуващи, но ситуацията бе овладяна", казаха от полицията в Хасково.

Екшън: Гневни шофьори са нападнали протестъри, блокирали снощи АМ "Марица", а адв. Хаджигенов... СНИМКИ
 


"Беше нарушен законът за митингите и манифестациите, Закона за движение по пътищата - няколко члена, Законd за МВР. По време на мероприятието и това, което аз видях на място, е че полицейски служители бяха грубо провокирани да използват физическа сила и помощни средства спрямо хората, които бяха там. Благодарение на професионалното поведение на колегите, такава не беше използвана", заяви той. 

Непротестиращи настояват прокуратурата да подгони протестърите за хулиганство с особена дързост и циничност

"Трафикът беше пуснат. Колегите бяха приканвани да арестуват граждани. Полицаите бяха и заплашвани, че граждани "ще се върнат за тях"", каза Ганчев. 

От полицията казаха, че има видеа, на които се вижда как протестиращите заплашват полицаите и ги приканват да ги арестуват. 


"Искам да призова гражданите да изразяват мнението си, но да знаят, че освен права, имат и задължения и трябва да спазват закона. Искам да обясня кои норми са нарушени", заяви Ганчев. 

По думите му няма арестувани граждани, но всички нарушили закона ще бъдат санкционирани, а за случая ще се докладва на прокуратурата.

Ганчев каза, че са взети всички мерки, за да не се стигне до затваряне и днес на автомагистрала "Марица". ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!