Притискали преди седмица убития снощи мъж във Владая да прехвърли имот, а като са го измъчвали снощи са му рязали пръсти. Според съседи той е имал няколко магазина в София и се е препитавал от наем. Основната версия, по която работи полицията, е грабеж. В момента се извършва втори оглед на местопрестъплението.
Снощи към 22,38 ч. на тел.166 е получено съобщение за пожар в къща на ул.”Алеко Константинов” в кв.”Владая”. По мобилния си телефон жител на квартала уточнил, че малко по-рано е намерил своето и кучето на съседа си отровени, а като отишъл в дома на възрастния комшия, го открил в безпомощно състояние.
По думите му, веднага след като наближил дома на съседа си, от него излезли трима маскирани с тъмни дрехи, които побягнали в посока към центъра на Владая. При опита им да ги догони заедно със свои приятели, тримата произвели изстрели по тях.
Днес по време на втория оглед е намерена гилза от оръжието.
Съседи се втурнали снощи да гасят пожара, по-късно дошли три противопожарни автомобила, линейка и автопатрули от Шесто РУ. По време на потушаването на пожара в стая на първия етаж на къщата е намерено тялото на 73-годишния стопанин Борис Григоров Василев, вдовец, който живеел сам в дома. Смъртта му е констатирана от екип на Спешна помощ. Разследващите не са съобщили още от какво е умрял мъжът. По тялото му няма огнестрелни рани, но има следи от насилие. Предстои причината за смъртта да бъде установена след експертиза, като експертите не изключват и задушаване в резултат на задимяването при пожара.
По първоначални данни вероятно нападателите са разполагали с информация, че собственика на имота може да държи в къщата си пари – доход от редовен наем на магазин в центъра на София. /БЛИЦ