Албанската кокаинова мафия се е опитала да превърне Пазарджик в разпределителна гара. Оттук тузарският опият трябвало да поема за Западна Европа. Това съобщиха отлично информирани източници след залавянето на 29-годишния пазарджиклия Николай Ташев с прякор Чубрицата, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града. Мъжът бе спипан при спецакция миналия чатвъртък след като натовари в багажника на джипа си 20 кила кока, опакована в хидравлична помпа за автомобил. Пратката бе доставена от Аржентина чрез куриерската фирма “Ди Ейч Ел”.
Според запознати с резслезването срещу Чубрицата, той е част от албански канал за дрога, оглавяван от косоваря Метуш Байрами и негови доверени сънародници. Самият Байрами бе арестуван от италианските власти през 2006 година след опит да пренесе около половин тон хероин и кокаин от Турция за Западна Европа. Именно по това време Ташев е “бръмчал” из Апенините като сводник на две пазарджишки момичета и е влязъл в аферата. В началото работел като обикновено муле, но след няколко успешни операции се издигнал в йерархията. В Италия Чубрицата работил заедно с друга двама пазарджишки сводници – Иван и Николай Бекярови, популярни като Бекярите. Те заедно с албанците въртели двейсетина проститутки в Италия и Франция. В момента Бекярите са в затвора в Марсилия и чакат дело за склоняване към проституция.
Родителите на Ташев пък все още работят в Италия. Той обаче се върнал тук и започнал да внася автомобили. В момента срещу него тече и проверка за импорт на крадени в Западна Европа коли.
В пазарджишкият ъндърграунд се говори, че 20-килограмовата пратка наркотик била първия тест за Ташев, който щял да го превърне в кокаиновия бос на региона. Южноамериканският пакет трябвало веднага да бъде реекспортиран към Италия.
Самият Ташев живее скромно и ненатрапчиво в Пазарджик, като никога не се е набивал на очи с гаменски изпълнения и показно демонстриране на благосъстояние.
Той дори е тренирал футбол, като се е пробвал на вратарския пост в няколко посредствени отбора от пазарджишките села. След като отлетял за Италия обаче той прекъснал кариерата си.
Кум на наркотрафиканта е изнестният пазарджишки бизнесмен Георги Петраков. Петроков бе съветник по етническите въпроси на бившия кмет Иван Евстатиев и минава за един от заможните и влиятелни хора в Пазарджик. Петраков търгува със зърно, има собствен хотел, но в ъндърграунд-средите е популярен със склонността си към хазарта. Кумът на Чубрицата бе изправен пред съда заради данъчни измами и бракониерство. /БЛИЦ