Възрастна жена беше заловена на местопрестъплението, докато поврежда чужди леки автомобили, пише Телеграф.

От септември насам в продължение на повече от месец в търновската полиция били получени множество сигнали за надрани автомобили, паркирани в един и същи район.

Полицаите дълго време се опитвали да открият извършителя, докато накрая той не паднал сам в клопката им.

В крачка

Последният случай за повредени автомобили бил от тази неделя, когато по един и същи начин били увредени бронирани и надрана боята на шест коли, паркирани в непосредствена близост една до друга. По време на огледа полицаите внезапно се натъкнали на издирвания повече от месец престъпник вандал.

За тяхна огромна изненада се оказало, че това е 69-годишна жена. Тя била спипана от униформените в момента, когато с ключа от   входната   врата   на жилището си, оглеждайки се, старателно надрасквала лаковото покритие на поредния лек автомобил.

Жената е задържана, без да окаже съпротива, и

е отведена в районното управление. По време на разпита там най-спокойно си признала, че е извършител на всички известни досега на полицията случаи на надрани автомобили от септември насам.

Бабата решила да предприеме наказателната акция за назидание на шофьорите, които си позволявали да спират колите си около и близо до входа на блока, в който тя живеела. Паркираните без нейно знание и съгласие автомобили й създавали дискомфорт и й пречели спокойно да излиза от дома си и да се разхожда из района.

Признанията на бабата обаче изобщо не трогнали полицаите, които работят по изясняване на цялостната престъпна дейност на жената. По случая е образувано досъдебно производство. Надраскването на леките автомобили е увреждане на чуждо имущество по смисъла на Наказателния кодекс. Предвиденото наказание за този род престъпления е лишаване от свобода до пет години.