Добилият печална слава с прозвището си Пинокио - Христо Иванов сякаш се е скрил под леглото на столичния си апартамент и не отронва нито звук за разкритията на прокуратурата за връзката между партията му "Дай България" и измамника Спас / Александър.
А само преди два дни проваленият правосъден министър се бе настанил удобно в стола на Светослав Иванов от bTV и дърдореше всевъзможни глупости.

Същите глупости бяха отразени в медиите от кръга "Капитал", които днес са безмълвни за обстоятелството, че трима от съдружниците  във фирмата "Еспас Медия", през която Спас е получавал пари за билети, са пряко свързани с "Дай България".
 

Днес стана ясно, че иманата на лицата са Михаил Дончев, Иван Бондоков и Добромира Григорова, а фирмата е създадена на 7 март 2016 г. от 12 души, които притежават дялове.

Всички те са контактували  с Александър Николов в социалните мрежи, без да знаят,  че зад този профил се крие измамникът Спас Василев. Той ги убедил, че няма време да регистрира фирмата, защото е зает като директор в западна компания.

Имал обаче достъп до интернет банкирането на "Еспас Медия" и сметките й. Михаил Дончев е син на  бившия царски депутат Владимир Дончев. На изборите през март 2017 г. той е бил застъпник за "Да, България", пише "24 часа".

Иван Бондоков е член са ИС на "Да, България" в Пловдив, където е офисът на "Еспас Медия".

Добромира Григорова пък е била два  пъти кандидат за депутат от "Да, България" през 2017 г. и от партия "Зелените" през 2014 г. Тя е член на Изпълнителния съвет  на зелените, която влезе в коалиция с формацията на Христо Иванов.

Друг съдружник в "Еспас Медия" е Радина Ралчева, която е PR специалист, но е по-известна като член на "Протестна мрежа". Българският хелзински комитет я номинира за човек на годината през 2013 г .
Чрез фирмата "Еспас Медия"е Спас е развивал интернет сайтове. Един от авторите в тях е журналистът Александър Детев, който е работил и за "Дневник", а сега е в телевизия. Той твърди, че не е подозирал за двойната игра  на Спас-Александър.

Останалите съдружници в "Еспас Медия" са студенти, журналисти и пиар специалисти. Всички те през август разбират, че Александър Николов ползва сметките на фирмата, за да търгува с билети, и подават молба  до съда да бъдат заличени като съдружници.

Гръмовните разкрития вече са публично достояние, но пенкилерът Христо Иванов, който иначе е готов да коментира дори прогнозата за времето, днес е изпаднал в ступор.

В ступор са и господарите му, които се чудят по какъв начин да излязат от конфузната ситуация.

Измамникът Спас/Александър, обаче ще продължи да ги преследва!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!