Задържан е водач на турски тир, шофирал в нетрезво състояние. За да избегне проверката, той предложил подкуп на полицейските служители, съобщава МВР.

Ключова роля за бързото установяване и спиране на 40-тонната товарна композиция и предотвратяването на потенциален пътен инцидент изиграл своевременно подаденият сигнал от водачка на автомобил. Тя информирала автопатрула за забелязан на автомагистрала „Тракия“ шофьор на ТИР, който хвърлял кутийки от бира по платното.

Полицейският екип реагирал светкавично и след тунел „Траянови врата“ в посока София, подал сигнал на шофьора за спиране. При последвалата проверка на влекача „Волво“ с хладилно полуремарке 54-годишният мъж подал на униформените паспорт с поставена в него банкнота от 20 евро, за да избегне по-нататъшните действия на полицейския екип и да продължи движението си с крайна дестинация Германия.

Още в началото на проведения с него разговор станало ясно, че той е във видимо нетрезво състояние. Случаят незабавно бил докладван в оперативната дежурна част на областната дирекция и на място пристигнала дежурна оперативна група.

При тестването на водача с дрегер, уредът отчел високо съдържание на алкохол в издишания от него въздух. След отказ да даде кръвна проба за анализ мъжът бил задържан за срок до 24 часа. Паспортът ведно с намиращата се в него банкнота са иззети като веществени доказателства.

По случая е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 304А и по чл. 343Б, ал.1 от НК. Действията по разследването продължават под надзора на съответните прокуратури.