40-годишният Митрадевананда Свами, който сам се провъзгласи за водач на ново религиозно течение, а прокуратурата определи като лидер на организирана престъпна група за трафик на жени, изуми целия затвор в Бургас, след като настоя да му бъдат осигурени червени контактни лещи, съобщава Burgasinfo.com.

40-годишният Митрадевананда Свами, който сам се провъзгласи за водач на ново религиозно течение, а прокуратурата определи като лидер на организирана престъпна група за трафик на жени, изуми целия затвор в Бургас, след като настоя да му бъдат осигурени червени контактни лещи. За непросветените в духовните му търсения така и не става ясно в чий образ иска да се превъплати Свами - на екзорсист, вампир или дявол, а и лещите не фигурират в списъка на допустимите вещи, които един задържан може да получава зад решетките.

Днес Апелативният съд в Бургас трябваше да се произнесе да бъде ли екстрадиран задържания в родината си, каквото е искането на властите в Русия, но заседанието бе отложено. Поредният нает от руснака адвокат - Ваня Радиева е представила болничен лист, а председателят на съдебния състав и шеф на Апелативния съд Деница Вълкова пък си направи отвод, тъй като била приятелка с Радиева. Делото бе отложено за 11 септември.

Междувременно в кулоарите на съда привърженички на Свами демонстративно се появиха с червени контактни лещи. По думите им, така искали да окажат подкрепа на гуруто и да протестират срещу българското правосъдие.