Много благодаря! С тези думи Татяна Северцова, приятелка на секс гуруто  Митрадевананда Свами, се обърна към Апелативния съд в Бургас, след като разбра, че ще бъде пусната под домашен арест. Северцова е издирвана от руските власти по обвинение за сексуално насилие над дете.
Тя и Митрадевананда Свами бяха задържани в България с европейски заповеди за арест и искане за екстрадицията им в Русия.  В момента Митрадевананда или Сергей, както е рожденото му име, е в ареста на територията на Бургаския затвор. Неговото дело за екстрадиция започва на 14-ти юли, а това на приятелката му утре, съобщава burgasinfo.com.


Така въпреки че за  Северцова бе определен домашен арест, конвоят на съдебна охрана ще я върне в Сливенския затвор, откъдето ще бъде транспортирана обратно до морския град. Нейното дело за екстрадиция е утре следобед.

В съдебната зала рускинята се оплака, че макар да е в помещение за арестанти, в него има много хора, които пушат и говорят на висок тон. Не може и да се храни нормално, защото спазва строга диета, според ученията на самия Митрадевананда.

„В цялата храна в ареста има захар, а аз не мога да я консумирам", оплака се Северцова. Престоят си там тя възприема  като мъчение.

Всъщност Татяна Северцева се издирва от съдебните власти на Руската Федерация за провеждане на наказателно производство срещу нея по обвинение в извършване на две престъпления –измъчване т.е причиняване на физически и психически страдания чрез систематично нанасяне на побои и други насилствени действия, извършени по отношение на непълнолетно лице, знаейки, че се намира в безпомощно състояние, от група лица по предварителен сговор; и две престъпления – насилствени действия от сексуален характер с прилагане на насилие към потърпевшия, с използване на безпомощното му състояние, като действията са извършени от група лица по предварителен сговор, по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст.

Посочените престъпления имат свой аналог в текстове от Наказателния кодекс на РБ и за тях се предвижда наказание лишаване от свобода до три години (за телесна повреда на малолетно или на повече от едно лица) и наказание лишаване от свобода от 5 до 20 години (за блудство).