Смъртта на една дъщеря, убита по особено жесток начин, слага край и на живота на родителите й. Майката и бащата са живи, но за тях всичко е приключило и разказват, че не могат да я прежалят. След убийството на дъщеря им родителите фалират и съсипани заминават за Англия.
Това разказва адвокатът на семейството Станимир Вълчев, цитиран от „24 часа”. Той обжалва наказанието от 19 години затвор на Владимир Костадинов, бивш приятел на красивото момиче, обвинен за убийството.


Стефка Маджарова
 
Бащата и майката са категорични, че това наказание е малко и искат той да отиде зад решетките доживот.
 
Както БЛИЦ писа, Стефка е убита по особено жесток начин през юни 2013 година. В показанията си пред съда убиецът на момичето твърди, че във фаталната вечер поканил Стефка да се разходят на любимото им място - канала край пловдивското село Йоаким Груево. Преди време били приятели, но момичето го зарязало и той настоявал да си изяснят отношенията. Още я обичал. Според защитната му теза Стефка се подхлъзнала, паднала в канала, а Владимир се уплашил и избягал.


Убиецът на Стефка също обжалва присъдата си 
 
Разследващите обаче доказаха друго. Вечерта, преди да убие девойката, агресорът я видял с друго момче. Проследил я пред дома й, когато се прибирала, и я поканил на разходка. След това я завел край водата. В колата се скарали, зверски я пребил. Абитуриентката припаднала. Владимир хвърлил тялото й във водата по очи. Експертите доказаха, че в друго положение на тялото може би е нямало да се удави. Мястото е било плитко, но тя е била в безсъзнание. Владимир безцеремонно я оставил в това положение и си тръгнал. Прибрал се в дома на родителите на Стефка.
 
Той и баща му били ратаи на Николай Маджаров, който има селскостопански бизнес. Въпреки че на другия ден видял паниката на семейството и опитите да открият дъщеря си, нищо не им казал. Отишъл на работа на полето заедно с шефа си.
 
Разследващите установиха, че след раздялата Владимир постоянно я тероризирал по фейсбук, непрестанно бил по петите й. Това според съда е и основната причина за убийството - непреодолима ревност и чувство за собственост от страна на Владимир към Стефка. Според защитата на осъдения пък нямало доказателства, че той е убил момичето. Процесът бе отлаган 12 пъти заради измислени болести на Владимир Маринов. Съдебни лекари установиха, че той е инжектирал урина и фекалии в коляното си, за да бави делото. Предупредиха го, че ако продължава, ще се стигне до ампутация на крака му. След присъдата и двете страни се заканват, че ще я обжалват - убиецът заради това, че не се признава за виновен, а родителите на убитата Стефка, защото считат, че Владимир трябва да изгние в затвора докато е жив.

Самото дело се прочу като едно от най-отлаганите. Убиецът на момичето се опитваше да отлага, като си инжектираше в коляното нафта, слюнка, урина и фекалии и попадаше в болница за операция. В крайна сметка Владимир е осъден на 19 години затвор. Сагата с делото му продължава, след като и двете страни обжалват. Апелативният съд реши да бъде установен и разпитан човекът, с когото е бил последният разговор на Стефка по телефона. Той е проведен в 0,56 ч на 13 юни, малко преди да бъде убита. Продължил е 2700 секунди. Номерът фигурира в томовете по делото, но досега абонатът не е давал обяснения. Не е ясно дали е мъж, или жена.