Откриха  мини оранжерия за канабис в Радомир при специализирана полицейска операция по противодействие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служители от група „Противодействие на криминалната престъпност“ проверили къща, стопанисвана и обитавана от 36-годишен местен жител. Там е открито помещение, със специално обособена тайна част за отглеждане на марихуана.

При претърсването са намерени и иззети уреди за контрол на влажността, на температурата, климатизация, аспиратори, лампи, везна и машинка за рязане.

Открити са 10 насаждения от рода на конопа с височина около 1,5 метра, около 4 грама прахообразно вещество реагирало на екстази, 6 стъклени буркана пълни със съцветия от марихуана с тегло около 58 грама и 62 грама изсушени листа от марихуана.

Намерените наркотици и оборудване са иззети, а 36-годишниятмъж е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата. Образувано е бързо производство по чл. 354“а“, ал. 3 и 354 „в“ от Наказателния кодекс.