Полицай е пострадал след гонката между Пежо и органите на реда вчера. По време на екшъна, леката кола е минала през крака на един от полицаите, като му е нанесла лека телесна повреда, съобщава trafficnews.bg.
 
Както БЛИЦ съобщи, надпреварата стана по обяд в неделя. Към 12 часа служители на сектор Специализирани полицейски сили подали сигнал за спиране на лек автомобил пежо в района на Централна гара. При приближаването им обаче колата потеглила и се отправила през Сточна гара към ЖР „Тракия“. Със служебния микробус униформените последвали пежото, в подкрепа се включили и други полицейски патрули.
 
Около Лидъл в Тракия гоненият автомобил ударил един от служебните и нанесъл леки материални щети. Продължавайки през Мебелна къща към центъра, до бензиностанция на Найчо Цанов колата се блъснала последователно в две дървета.
 
Задържани са 25-годишният неправоспособен водач, чиято алкохолна проба отчела над 0,9 промила, и 19-годишният му спътник. Двамата не са пострадали сериозно. Те са от Първомай и са прекарали едно денонощие в ареста.

МВР с подробности за гонката с коли в Пловдив (СНИМКА)