Полицаи са успели да озаптят воюващи тумби цигани в „Максуда“ във Варна и да потушат назрявалото два дни между тях напрежение, научи БЛИЦ.

Както вече медията ни съобщи, според потребител в Фейсбук, цитиран от Varna24.bg, „голямо меле между цигани в кв. "Максуда", къщата на боса на дрогата я трошат и ченгета са безпомощни. Интересно утре (бел. ред. днес) 1РПУ дали ще съобщят за инцидента".

Конфликтът между жителите на ромската махала започнал още във вторник и ескалирал вчера вечерта. Около 21:30 часа двете враждуващи фракции пристъпили към физическа саморазправа на улица „Иван Срацимир“, която се пренесла и на „Петко Напетов“. За щастие не успяла да се разгърне в меле благодарение на няколко полицейски екипа, които се отзовали на място.

От дежурната на дирекцията на МВР изпратили хора от няколко районни управления, за да се подсигурят. Конфликтът приключил половин час по-късно, без ранени или пострадали. От полицията във Варна обясниха за медията ни, че няма задържани лица и не е ясно колко точно хора са били участници в конфликта, защото е имало и много зяпачи. Пред полицаите струпалото се множество обяснило, че цялата дандания била заради личен конфликт.

Орлин Филиповски, БЛИЦ