Димитър Желязков-Митьо Очите не живее на официалния си адрес в Несебър и не може да бъде открит. Дори и адвокатите му не могат да се свържат с него. Днес тръгна делото срещу групата на Божидар Кузманов-Божо Кравата в Специализирания наказателен съд.

Очите бе призован като свидетел, но не се появи. Призовкарят го търсил многократно на адреса му на ул. „Отец Паисий” в Несебър. Това станало на 22 и 26 април.  Живущите на адреса казали, че Желязков отдавна не живее там.

Извънредно! Митьо Очите изчезна преди ключово дело, но тази СНИМКА показа къде се е скрил 

На предишното заседание единият адвокат на Митьо Очите – Любомира Гавазка, бе поела ангажимент да уведоми клиента си да се яви на делото. Това обаче днес не даде резултат. Официалната призовка от съда, която е изпратена за подсигуряване, също не стигнала до него.

Днес пък в съда се яви другият адвокат – Илиан Василев, който обясни, че колежката му Гавазка не била повереник на Желязков. Това било така само ако Василев отсъства.

Защитникът заяви, че направил опити да се свърже с Димитър Желязков, но не успял. По информация от близки той бил чужбина.

Адвокатът на Георги Иванчев (обвинен, че е стрелецът по Очите от стрелбата на 8 юни 2016 г.), Росен Желязков, изрази недоволство, че от два дни говорят по медиите, че Очите няма да се яви на делото.

Съдията Стоян Тонев отговори, че не чете медии и се пошегува: „Цяла България разбра, само ние не разбрахме”.

Друг адвокат - Иван Ангелов, припомни, че Любомира Гавазка на миналото заседание е поела ангажимент да уведоми Митьо Очите. Според Ангелов, в случая има опит за шиканиране на делото.

Той обясни на съдията, че Очите трябва да се води редовно призован.

Валери Симеонов показа тузарското возило на Митьо Очите и обясни как Желязков седи до масата на проверяващите в града на греха (СНИМКИ) 

Адвокат Димо Гочев – защитник на Божо Кравата, също каза, че Желязков не се е явил, въпреки че е бил редовно призован. Той припомни, че в такъв случай „законът предвижда определени процедури”, вероятно намеквайки, че Димитър Желязков трябва да бъде санкциониран или че следва да бъде доведен принудително в съда.

Съдията обаче не взе отношение. Той просто поиска за пореден път Митьо Очите да бъде призован като свидетел. Така Желязков отново ще бъде търсен, за да се яви на делото – следващото заседание трябва да е другата седмица.

Адв. Илиан Василев обеща да направи „всичко възможно” да се свърже с Очите и да го уведоми.

Клиентът му щял да се яви рано или късно като свидетел по делото, което е длъжен да направи, но в качеството си на частен обвинител не желаел да присъства. За това той упълномощил адвокатите си.

Адв. Иван Ангелов призова съдията да се погрижи да бъде намерен реалният адрес на Димитър Желязков, след като е станало ясно, че официалният в Несебър не е актуален. Реакция обаче не последва.

Днес все пак делото тръгна по същество. Бяха разпитани трима свидетели, които са и частни обвинители. Това бяха роднини на убития Александър Алексиев, смятан за охранител на Митьо Очите. Алексиев почина при стрелбата в ресторанта “4 You” в Слънчев бряг на 8 юни 2016 г.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: Флагман.бг