Преди да бъде убита, малката Дамла е била сексуално малтретирана. Това разкриха пред БЛИЦ близки до почерненото семейство. Една от версията на разследващите е, че момиченцето е било изнасилено от близък на семейството. 

За това говорел и фактът, че той е имал достъп до заключения от майката апартамент. Предположенията са, че той е знаел разписанието на семейството и момента, в който детето ще остане само. В момента полицията в Момчилград и Кърджали проверява всички хора, които са били от обкръжението на майката и детето. 

Бащата на Дамла работи в чужбина, също извън България е и по-големият брат на момиченцето. 

В момента съкрушената майка е в Кърджали, където се извършва аутопсия. Според все още неофициална информация, детето е било удушено. До този момент и от полицията, и от прокуратурата отказват каквито и било данни по случая заради разследването и огледа на местопрестъплението, които текат.

7-годишното момиченце бе открито апартамент в жилищен блок "Слава" на ул."26-ти Декември" №16, където живеело с майка си. Тя се прибирала от нощна смяна в дома си около 7 часа сутринта. Съседи, цитирани от медиите в Кърджали, твърдят как майката им разказала, че е открила мъртвата си рожба на леглото с тиксо на устата. Тя се усъмнила още на влизане в жилището, че има нещо нередно, защото патронникът на вратата бил превъртян два пъти, а тя заключила само един. 

На входно-изходните артерии на Момчилград има засилено полицейско присъствие. Разследващите работят по версията за убийство, извършено по особено жесток начин. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ