Продължават да се появяват кадри от ужасната случка, която потресе Сидни посред бял ден. Мъж на 21 години наръга с огромен нож няколко души в центъра на града, съобщава „Дейли Мейл“.

От полицията съобщиха, че най-малко една жена е била убита при атаката. 
 
Както БЛИЦ съобщи, нападателят, който бил покрит с кръв от жертвите си, се опитал да избяга, след като няколко смели граждани хукнали да го гонят.
 


На една от снимките се вижда как точно пред „Грейс хотел“, на ъгъла на две големи улици, мъж обезврежда развилнелия се младеж. Снимката е направена от японска туристкa.
 
Тя била в колата си, когато пред нея се разиграла драматичната случка. Мъжът с бялата коса използва стол, за да обезвреди нападателя. „Надявам се, че мъжът със стола не е ранен“, коментира тя.


 
Младежът с ножа е заснет как скача на черен „Мерцедес“, крещи „Аллах Акбар“ и размахва ножа си, когато по-възрастният мъж, който се оказал бизнесмен, се приближил към него със стола.
 
„Застреляй ме, застреляй ме в ши*аната глава“, разкрещял се нападателят, докато бягал по улицата. „Искам да умра, ма*ка му“, викал той.
 
Според очевидци на случилото се той бил изпил „цял куп хапчета“ преди инцидента.


 
Няколко мъже, сред които мъжът със стола, го задържали до идването на полицията. Те използвали пластмасови щайги, за да го усмирят. „Имаше кръв навсякъде. Крещеше религиозни неща“, разказа един от тях.


Младежът е 21-годишният жител на Сидни Мерт Ней. За него се знае, че отдавна страда от психическо заболяване. Няма данни за връзки с терористични организации. 

Жертвата му е жена, намерена в апартамент в близост до мястото на екшъна. Тя била с прерязано гърло. 

Друга жена е била намушкана в гърба и откарана в болница. 

В момента Ней е в ареста. От полицията похвалиха за смелостта мъжете, които са го арестували. 

Превод и редакция: БЛИЦ