Разследващите, които правят втори оглед на мястото на убийството на 46-годишния Николай Драгополов, работят по две основни версии за покушението, информира БНТ.

Криминалистът Ботьо Ботев със сензационни детайли за разстрела на бизнесмена Николай Драгополов

Вероятно залавянето на няколко големи пратки с кокаин от разследващите в България, т.е. загубата на големи количества от дрогата могат да бъдат един от мотивите за разчистването на сметки.

Криминалните регистрации на Драгополов са над 20, голяма част са отпреди 2004 година. По международно оперативно полицейско сътрудничество има информация за него, че е замесен в наркотрафика през територията на България. При това на високо рисковия наркотик кокаин.

Вражда, покушения, палежи: Това ли е причината за разстрела на бизнесмена в София

Другата версия, която разследващите имат, е, че е заради конкуренция на вторичния пазар на автомобили, тъй като неговият официален бизнес е търговия с употребявани автомобили тип нов внос. През последните две години стагнанцията на този пазар е изключително голяма.

Ето какви пари искал разстреляният Николай Драгополов за черния джип Мерцедес "G" класа, в който умря! СНИМКИ

БЛИЦ припомня, че както първо медията ни съобщи, бизнесменът беше застрелян снощи на кръстовище в София. До момента е ясно, че човекът, който е застрелял Драгополов е следил жертвата си близо 4 часа. Крил се е под моста, като се е правел на клошар.

Разследващите допускат, че е имал и съучастник.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!