Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Стилиян Б., на 22 г., Павел Д., на 18 г. , Милен Л., на 18 г., 14-годишния Е.Б и 16-годишния Т.Б., за отнемане на чужди движими вещи от владението на другиго с намерение противозаконно да ги присвоят, като за това са употребили сила или заплашване. 

До момента е установено, че на 20 декември 2016 г ., след полунощ,  в Пловдив Стилиян Б., Милен Л. и Е.Б. влезли в денонощен магазин. Те били маскирани с шапки на главите. Заплашили с метален бокс продавача, като го принудили да легне на пода на помещението. След това отнели цигари, бутилки уиски и оборотни пари, всичко на обща стойност около 1000 лева.

На 28 януари 2017 г. в Пловдив петимата обвиняеми влезли в друг денонощен магазин и заплашили продавача със сгъваема палка, с която го ударили и заставили да легне на пода. Петимата били маскирани с шапки на главите. От помещението отнели бутилки с алкохол, цигари, лотарийни билети и др. вещи, както и пари, всичко на обща стойност около 2 000 лева.

Извършителите са установени след издирвателни действия на служители от сектор „Криминална полиция“  към ОД на МВР-Пловдив и Четвърто PУ на МВР-Пловдив. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемите Стилиян  Б., Павел Д и Милен Л. са задържани за срок до 72 часа. Двамата непълнолетни обвиняеми са с мярка за неотклонение „Под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая“.  Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив продължават процесуално-следствените действия.   

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ