Контрабандист на цигари опита да прегази полицай и да осуети проверката. Екшънът се е разиграл на моста на пътния възел Харманли-Симеоновград вчера, когато е задържано голямо количество безакцизни цигари, спирт и дизелово гориво, съобщиха от полицията. Криминалисти от Харманли и Хасково са иззели стоката след гонка на камион.

На 15 януари на пътя от Пловдив към Свиленград полицаите спират за проверка товарен автомобил „Пежо“, управляван от 43-годишен свиленградчанин. Водачът е спрял на подадения сигнал, при което към него се е приближил служителят за проверка. В този момент колата е потеглила рязко назад в опит да блъсне служителя на реда и да осуети проверката. Полицаят произвежда 2 предупредителни изстрела във въздуха, които не спират маневриращия водач, застрашаващ живота и здравето му. Друг полицай е стрелял в задната гума на камиона, който е спрян под мост на пътния възел Харманли-Симеоновград.

На място е извършено претърсване, като в товарения отсек на колата са намерени кашони цигари без бандерол – 500 000 къса от различни марки. В хода на разследването по горещи следи е установена и съпричастността на още един свиленградчанин – на 40 години, в чиито имоти на улица „Света гора“ и „В.Левски“ са открити 3460 литра дизел, 300 литра течност с мирис на спирт, над 5000 евро и над 16 000 лева. Мъжете са задържани до 24 часа.