Протест "за" и "против" начина, по който кметът на район "Младост" Десислава Иванчева беше арестуван, се провежда в момента пред кметството в столичния квартал. Обиските там са приключили около 21:30 часа снощи. Проверявани са документи , но няма информация дали за иззети преписки, заяви ПР-ът на район "Младост" Диана Сивинова, която заяви още, че всички служители са предупредени да не излизат до края на работния ден. Тя каза, че няма информация които кабинети са проверени. Днес общината ще работи нормално за граждани, предава БНТ.

"Aбсолютно спретната и нагласена акция, подхвърлени куфари Това е абсурдно. Как може някой да вози куфар с пари в багажника си на служебната кола. Тя е ходила на служебна среща в Столична община, не е нормално това. Тя се бори година и половина със строежи и един слънчев ден решава, че ще си носи куфар с пари в багажника", заяви - Диана Сивинова, ПР. Район "Младост".

"Определям случая като активно мероприятие Убедени сме, че подкуп е даден, но той е даден на високо ниво със съвсем друга цел", посочи -привърженик на кмета.

"Това е едно активно мероприятие с цел дискредитиране на легитимно избраната кметица на район "Младост". Това са методите, които провеждат репресивните диктатури, да бъдат държани две жени с белезници 5 часа в центъра на София. Това е демонстративна акция, която цели затваряне на общината и отстраняване", заяви още защитаващият кметицата.

В студиото се включи и жена на име Кристияна, която преди е работила с Иванчева: Не мога да кажа все още за този арест каква е истината, докато не се произнесе следствието. Аз като член на инициативния комитет, който я издигна, свалихме доверието си от нея отдавна, защото тя с работата си и действията си, доказа, че не е коректен и честен човек. За тези 2 години има няколко индикации, в които бяхме длъжни да свалим доверието си. Те са няколко - строежът на бл.70, тя сключи споразумение с инвеститорите. В "Младост" 4 пусна протокол към Столична да се продаде по 39.90 лв/кв.м. Имахме съмнения за корупция. Имаше некоректни игри срещу зам.кмета Никола Вапцаров. Много са.

По-късно днес се очакват резултати от Специализирана прокуратура.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!